Nyaralnimegyek.hu
HÍRLEVÉL
Üdülőhely: Colombo


Srí Lanka fővárosa, ahol érdekesen keveredtek a különféle kultúrák, az elmúlt 600 év alatt. A város jelentősége a 16. században kezdődött, mint kereskedelmi kikötő, ekkor jöttek a portugálok. Holland és Brit fennhatóság alatt a városban tovább keveredtek a kultúrák, melynek köszönhetően katolikus és református templomok maradtak az utókorra. A kultúrák keveredése legjobban a Fort és Pettah negyedekben figyelhető meg.

A Fort negyed nevét egy katonakaszárnyáról kapta, a holland és brit fennhatóság idején. Itt található az elnöki palota (Janadhipathi Mandiraya). Közelben van még egy nagyon gyönyörű épület, melyben az elnöki hivatal és a parlament székel. Az épület az angol Witenhallt idézi. A Fort negyed nagyon vonzó a vásárlók körében, mivel régi üzletek vannak itt, melyekben drágakő, selyem és minőségi szűcs áruk kaphatók. Van itt is impozáns szálloda, hotel Oriental, Harbour room nevű étteremmel, mely azelőtt a kapitányok és tengerészek közkedvelt helye volt, akik az egész világból hajóztak Colombóba.

Galle Face Green egy mérföld hosszú sétáló övezet, mely délen a Fort negyeddel határos. Nagy nyílt tér van a közepén, ahol érdemes csak úgy leülni és nézni a lemenő napot. Körülötte nevezetes szállodák vannak,  Galle Face Hotel, amely 1864-ben épült, Hotel Intercontinental, amely az első modern öt csillagos hotel volt Srí Lankán, Hotel Galadari és Hotel Taj Samudra. Közel vannak még a Colombo Hilton, Lanka Oberoi és a Holiday Inn nevű szállodák.

Pettah negyed régebben a Fort negyed peremén alakult, mert itt volt a legforgalmasabb bazár a városban. Ebben a részben a különböző árucikkeket egymástól utcák választják el. Vannak utcák szövetre, fűszerekre, ékszerekre, nagykereskedés rizsre, cukorra, lencsére vagy paprikára összpontosítva. Egyik legismertebb utca az úgynevezett Gabo´s Lane, melyben csupán gyógyfüveket árusítanak.

A város szélén a turisták számára két vonzó érdekességet találunk. Az egyik a Kelaniya Raja Maha Vihara. Ez egy buddhista templom, a város északkeleti részén, egyik hely a három közül melyet egy buddhista Sri Lankán meglátogat. Nagyon hatásosak a rajzok a falakon és a mennyezeten, melyet az ünnepelt művész Solius Mendig festett. A város története a buddhista civilizáció megjelenésével kezdődött Sri Lankán.

Colombotól délre Dehiwela található, ismert állatkertjével, amely a legnagyobb állatkertek egyike délkelet Ázsiában. Nagyon sok állatfaj van itt, madarak és hüllők a világ minden tájáról. Minden este szórakoztató előadásokat mutatnak be, táncoló elefántokkal és egyéb érdekességekkel.

Utazunk.hu - Utazási ajánlatok, Akciós utazások, Szállások
Minden Jog Fenntartva © 2012 Utazunk.hu