Nyaralnimegyek.hu
HÍRLEVÉL
Üdülőhely: Asprovalta


Chalkidiki keleti oldalán fekszik Thessalonikitől és Kavalától egyaránt 80 km-re Asprovalta. Kisvárosias hangulata, üzletekkel teli főutcája, tavernákkal és bárokkal csalogató tengerparti sétánya sokak kedvence lehet.
Asprovalta tengerpartja szinte egybeolvad Nea Vrasna és Stavros tengerpartjával, hiszen e három település egy majdnem félkör alakú több kilométeres partszakaszon terül el. Ám mégis különböznek egymástól. Így Asprovalta apró kavicsos partszakasza is teljesen változatos. Nea Vrasna és Asprovalta között a kempingnél igazi homokos part van, a víznél kb 2m kavics majd ismét homokot ér a lábunk. A víz hirtelen mélyül, így a kisgyerekek úszógumival élvezhetik a hullámokat. A kempingtől tovább haladva egész Asprovalta végéig a homok átalakul kavicsossá, bár homokos napozó rész is szép számmal akad. A vízben is elég sokáig van alattunk kavics, s ugyanúgy hirtelen mélyül a víz. Aprókavics és nagyobb kavics változatosan található, de a tengerparti sétány mentén rengeteg napozóágy található. Így a kényelmes napozás nem maradhat el. Ezek mind tavernához vagy bárokhoz tartoznak. Bérelni nem kell őket, de ha jön a felszolgáló kisebb rendelés ellenében egész napra kibéreltük a helyünket.


A kék zászló nem hiába lobog Asprovalta tengerpartján, hiszen a part tiszta. Több zuhanyzó található, illetve mellék helység is, amely kulturált használat esetén megőrzi szépségét. Asprovalta főutcáján rengeteg üzletet, tavernát találunk. Vrasna felöl érkezve az iskola után rögtön két bank épülete fogad minket. Az Alfa és a Görög Nemzeti bank, ahol lehetőség van akár automatán keresztül is készpénzre váltani folyószámlánk tartalmát. Ha a tenger felőli oldalon tovább sétálunk a főutcán, akkor pár perc séta után Asprovalta két ékszerüzletét lehet megcsodálni. Utánuk több taverna, kávézó, pékség-cukrászda, szupermarket illetve egy műszaki bolt következik, míg a Hotel Saint George-hoz érünk. Mellette buszmegálló ahonnan a buszok Kavala irányába mennek, vele szemben az út túloldalán pedig Thessaloniki irányába. Asprovalta végét megcélozva ismét több üzlet, taverna következik. Érdemes megemlíteni a nagyobb Marinopulos szupermarketet, ahol szinte bármit meg lehet kapni.
Utazunk.hu - Utazási ajánlatok, Akciós utazások, Szállások
Minden Jog Fenntartva © 2012 Utazunk.hu